Минали Инициативи

Аз съм Енислава, щом сте тук вероятно вече ме познавате.

Създадох ENIsHandmade една късна вечер през 2017г., докато бебе Ева спеше. Една спонтанна инициатива се превърна в традиция и сега всяка година създаваме коледни чудеса с благотворителна цел.

Нека си припомним какво направихме ЗАЕДНО през изминалите няколко години:

5

Кампании

171

Участия

6366

Дарени


За Коледа 2021г. дарихме 2437лв. към Сдружение ”Образование и здраве”. Тяхната цел е да се подобри социалната адаптация на деца по време на активно, поддържащо и последващо лечение в болнично заведение. С други думи те помагат на деца с неврологични, онкологични, ревматологични, белодробни, бъбречни и други заболявания да получават образование и подкрепа по време на хоспитализация, за да не изостават от връстниците си. Успяхме да осигурим творчески материали и игри за дечицата, които ще стигнат за занимания и работилници за цяла година. Средствата се ползват в дейностите по обучение в съответствие с националните образователни програми на трайно хоспитализирани деца в “Клиника по педиатрия и генетични заболявания” гр. Пловдив.
За Вас, заедно с Чай Ботаникъл подготвихме топла прегръдка, дарена чрез страхотните им ароматни чайове.

За Коледа 2020г. дарихме 1920лв. към ‘Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив’, предоставящ жизнена среда, близка до семейната на деца, лишени от родителска грижа. Целта на кампанията беше да стоплим 14 малки ангелчета. Всяко детенце избра само чифт зимни обувки и топли домашни пантофки, а в къщата им беше сложен климатик. В допълнение, внесохме празничен дух с украса и персонални подаръчета за навечерието на Коледа.
За Вас подготвих ръчно изпечена сладка изненада във вид на коледни меденки, със съдействието на Щипка любов – сладкарско ателие.

За Коледа 2019г. дарихме 909лв. към “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”с цел подпомагане строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги – Пловдив, предназначен за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.
За Вас подготвих ръчно подбрани комплектчета екологични четки за зъби с коледна щампа за настроение. Всяка година в света се изхвърлят над 4 млрд. пластмасови четки за зъби, които, след време, започват да отделят редица токсични вещества. Бамбуковите четки за зъби са екологична алтернатива, която ползваме с любов към природата.

За Коледа 2018г. дарихме 400лв. към “АСОЦИАЦИЯ ЛИЦЕВИ АНОМАЛИИ – АЛА” в подкрепа на децата с лицеви аномалии и техните родители. Асоциацията работи в сътрудничество с родители, пациенти и медицински специалисти с цел предотвратяване изоставянето на деца с лицеви аномалии и повишаване качеството на лечение.
За Вас изработих ръчно коледни бурканчета, декорация за всяка трапеза в навечерието на светлия празник.

За Коледа 2017г. дарихме 700лв. към Фондация “Нашите недоносени деца” в подкрепа за изграждането на семейни стаи и първия семеен център в помощ на недоносените бебенца. Целта на центъра и такъв тип стаи е да посрещне нуждите на семейството след преждевременното раждане и да подкрепи изграждането на връзката между бебето и родителите.
За Вас изработих ръчно играчки за елха, със снимки и лични послания, които се надявам и тази година ще красят коледното Ви дърво!

С любов,
Енислава!
ENIsHandmadе