Минали Инициативи

Здравейте,

Аз съм Енислава, щом сте тук, вероятно се познаваме.

Създадох проекта “ENIsHandmadeв една късна вечер, през 2017 г., докато бебе Ева спеше.
Една спонтанна инициатива се превърна в традиция и сега всяка година създаваме коледни чудеса с благотворителна цел.

Нека си припомним, какво постигнахме ЗАЕДНО през изминалите няколко години:

7

Успешни Кампании

232

Активни Участия

12461

Дарени СредстваЗа Коледа 2023 г. дарихме 2 885 лв. към Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие на BCause.
Той e насочен към организациите, които предоставят юридически, психологически и социални консултации и поддържат кризисни центрове за настаняване. Жените и техните деца получават сигурност и защита, емоционално възстановяване и социална рехабилитация. 
По традиция, включилите се получиха малка изненада, която бе направена съвместно с SOS Детски Селища и невероятната Любел Дякоf.
Внимателно подбрахме красиви картички с детски рисунки, които съдържаха вдъхновяващ стих от Любел, вдъхновен от тематиката и значка с послание. SOS картичките от своя страна допринесоха за фонд, подкрепящ деца и младежи, които са разделени от семействата си или са изложени на риск.

За Коледа 2022 г. дарихме 3 210 лв. към проект „Светулка“.
Проектът е създаден от фондация „За доброто“ с каузата за цивилизовано детско здравеопазване. Те са се заели с нелеката задача да превърнат педиатричните отделения в България по-приветливи и комфортни за малките герои! Децата имат нужда от своя детски познат свят, който не плаши и който помага! Резултатите надминаха всички предходни години, за което съм безкрайно щастлива и благодарна!
По традиция, включилите се в инициативата бяха изненадани, този път лично от партньорите ни Konopane Winery

За Коледа 2021 г. дарихме 2 437 лв. към Сдружение ”Образование и здраве”. Тяхната цел е да се подобри социалната адаптация на деца по време на активно, поддържащо и последващо лечение в болнично заведение. С други думи те помагат на деца с неврологични, онкологични, ревматологични, белодробни, бъбречни и други заболявания да получават образование и подкрепа по време на хоспитализация, за да не изостават от връстниците си. Успяхме да осигурим творчески материали и игри за дечицата, които ще стигнат за занимания и работилници за цяла година. Средствата се ползват в дейностите по обучение в съответствие с националните образователни програми на трайно хоспитализирани деца в “Клиника по педиатрия и генетични заболявания” гр. Пловдив.
За Вас, заедно с Чай Ботаникъл подготвихме топла прегръдка, дарена чрез страхотните им ароматни чайове.

За Коледа 2020 г. дарихме 1 920 лв. към Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив“, предоставящ жизнена среда, близка до семейната на деца, лишени от родителска грижа. Целта на кампанията беше да стоплим 14 малки ангелчета. Всяко детенце избра само чифт зимни обувки и топли домашни пантофки, а в къщата им беше сложен климатик. В допълнение, внесохме празничен дух с украса и персонални подаръчета за навечерието на Коледа.
За Вас подготвих ръчно изпечена сладка изненада във вид на коледни меденки, със съдействието на Щипка любов – сладкарско ателие.

За Коледа 2019 г. дарихме 909лв. към “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”с цел подпомагане строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги – Пловдив, предназначен за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.
За Вас подготвих ръчно подбрани комплектчета екологични четки за зъби с коледна щампа за настроение. Всяка година в света се изхвърлят над 4 млрд. пластмасови четки за зъби, които, след време, започват да отделят редица токсични вещества. Бамбуковите четки за зъби са екологична алтернатива, която ползваме с любов към природата.

За Коледа 2018 г. дарихме 400лв. към АСОЦИАЦИЯ ЛИЦЕВИ АНОМАЛИИ – АЛАв подкрепа на децата с лицеви аномалии и техните родители. Асоциацията работи в сътрудничество с родители, пациенти и медицински специалисти с цел предотвратяване изоставянето на деца с лицеви аномалии и повишаване качеството на лечение.
За Вас изработих ръчно коледни бурканчета, декорация за всяка трапеза в навечерието на светлия празник.

За Коледа 2017 г. дарихме 700лв. към Фондация “Нашите недоносени деца” в подкрепа за изграждането на семейни стаи и първия семеен център в помощ на недоносените бебенца. Целта на центъра и такъв тип стаи е да посрещне нуждите на семейството след преждевременното раждане и да подкрепи изграждането на връзката между бебето и родителите.
За Вас изработих ръчно играчки за елха, със снимки и лични послания, които се надявам и тази година ще красят коледното Ви дърво!

С любов,
Енислава!
ENIsHandmadе

Нашите партньори